Visa en Mastercard zijn de twee grootste aanbieders van prepaid creditcards in ons land. Wanneer u interesse heeft in een prepaid creditcard, dan komt u al snel bij één van deze twee partijen uit. Beide prepaid creditcards bieden vergelijkbare voordelen, maar er zijn zeker wel wat kleinere verschillen te vinden tussen de twee varianten. Zo zien we bijvoorbeeld dat een prepaid Mastercard over het algemeen goedkoper is dan een prepaid kredietkaart van Visa. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat uw nieuwe prepaid creditcard goed bij u past. Wij bieden u meer inzicht in de voordelen van deze kredietkaarten.

Belangrijkste voordelen van prepaid creditcards

De belangrijkste voordelen van een prepaid creditcard zorgen ervoor dat tegenwoordig steeds meer mensen kiezen voor een prepaid kredietkaart. Het is dan ook zo dat we steeds meer aankopen gaan doen die uitsluitend via een creditcard kunnen worden betaald. Als u geen gewone creditcard wilt hebben, dan is de prepaid kredietkaart de juiste keuze. Hiermee kunt u deze aankopen namelijk ook gewoon doen.

Geen BKR-check is één van de belangrijkste voordelen van een prepaid creditcard ten opzichte van een gewone creditcard. Voor een reguliere kredietkaart wordt er altijd een BKR-check gedaan. Op deze kaarten staan namelijk een bestedingslimiet. U kunt dus geld uitgeven dat niet van u is. U kunt in de meeste gevallen 2.500 euro roodstaan op deze creditcards. De aanbieder loopt het risico dat u dit bedrag niet terugbetaalt en daarom wordt er een BKR-controle gedaan. Dit is niet nodig bij een prepaid creditcard. U kunt op deze prepaid kredietkaart niet roodstaan. De aanbieder loopt dan ook geen risico's op financieel gebied en hoeft daarom ook niet te controleren of u leningen heeft of bijvoorbeeld te boek staat als wanbetaler. Iedereen kan een prepaid kredietkaart krijgen.

U kunt geen schuld opbouwen met een prepaid kredietkaart, zoals dit wel kan met een gewone creditcard. Het is niet mogelijk om rood te staan op de prepaid creditcard en dit zorgt ervoor dat u ook geen rente hoeft te betalen over minbedragen. Het opbouwen van een schuld is dan ook eenvoudigweg onmogelijk wanneer u gebruik maakt van een prepaid creditcard.

U heeft ook geen hoge kosten wanneer u gebruik maakt van een prepaid kredietkaart. Mensen die in het bezit zijn van een gewone creditcard moeten hier maandelijks, tweemaandelijks of per kwartaal een vast bedrag voor betalen. Voor een prepaid creditcard wordt wel een jaarbedrag in rekening gebracht, maar dit bedrag ligt veel lager dan de kosten voor het gebruik van een gewone creditcard. Voor een Mastercard prepaid creditcard betaalt u bijvoorbeeld maar 17,50 euro per jaar. Dit is een laag bedrag vergeleken bij de bedragen die in rekening worden gebracht voor het in bezit hebben van een gewone creditcard. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat de gewone creditcard wordt gezien als een lening en de prepaid creditcard niet.

Betalen via internet is snel. Wanneer u gebruik maakt van iDeal om in een webwinkel een bedrag af te rekenen, dan wordt het bedrag per direct van uw bankrekening gehaald en direct overgeschreven naar de bankrekening van de tegenpartij. Met deze snelheid werkt ook de prepaid creditcard. U kunt overal ter wereld snel en veilig betalen. Dit kan onder meer bij benzinestations, horecagelegenheden en in winkels. Met de prepaid kredietkaart kan op miljoenen adressen wereldwijd snel worden betaald. Ideaal voor wanneer u tijdens uw vakantie in het buitenland ook snel en veilig wilt kunnen betalen.

Altijd helderheid in uw uitgaven

Wanneer u een prepaid creditcard heeft aangevraagd, bijvoorbeeld een Mastercard Classic, dan kunt u altijd online uw uitgaven en stortingen bekijken. Wanneer u een bedrag heeft gestort, dan ziet u precies wanneer u dit heeft gedaan in het overzicht. Iedere betaling wordt ook weergegeven. In feite heeft u gewoon altijd toegang tot uw rekeningafschriften, zoals u deze bij de bank ook kunt inzien. Alles wat er met uw prepaid kredietkaart gebeurt wordt bijhouden en kunt u altijd inzien door in te loggen in uw persoonlijke omgeving.

U geniet van betaalgemak, veiligheid en betrouwbaarheid met een prepaid creditcard. Daarnaast kunt u uw prepaid kredietkaart uiteraard veiliger maken met een pincode. Mastercard biedt extra opties om uw creditcard te beveiligen, namelijk met een securecode die u zelf in kunt stellen. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat er iets gebeurt. U kunt uw prepaid creditcard verliezen of deze kan worden gestolen. In dit geval kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice. Er wordt dan gezorgd dat uw prepaid kredietkaart per direct wordt geblokkeerd, zodat er geen geld door iemand anders kan worden afgeschreven.

Kosten liggen lager bij Mastercard

Zowel Visa als Mastercard vragen een jaarbedrag voor het gebruik van de prepaid creditcard. Juist in dit bedrag zit het verschil dat ervoor zorgt dat Mastercard in de meeste gevallen de betere keuze is. Voor de Mastercard prepaid creditcard betaalt u jaarlijks het standaard bedrag van 17,50 euro. Dit is ook het geval wanneer u kiest voor een Visa World Card prepaid creditcard, bijvoorbeeld. Hier zit het verschil dan ook niet in. Het verschil zit vooral in de toeslagen die worden berekend. Wanneer er wordt gekeken naar toeslagen voor het verrichten van transacties, voor het pinnen, voor het omrekenen van bedragen in andere valuta en voor het storten van bedragen, dan is Mastercard voordeliger. Daarnaast biedt de Mastercard prepaid creditcard meer extraatjes. Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen van de Mastercard ten opzichte van de Visa prepaid kredietkaart opgesomd:

  • U betaalt minder aan toeslagen bij gelijk gebruik
  • Met een Mastercard prepaid card krijgt u kortingen op bepaalde zaken
  • De Mastercard kredietkaart biedt diverse interessante extra's
  • U heeft een standaard reisverzekering voor uw vakanties
  • De mogelijkheid tot het instellen van een securecode voor extra veiligheid

Mastercard heeft vaak acties die ervoor zorgen dat de prepaid creditcard goedkoper wordt. Een voorbeeld hiervan is de regelmatig terugkerende 5 euro actie. Hierbij krijgt u 5 euro cadeau bij het aanvragen van een prepaid creditcard van Mastercard. Dit betekent dat de kosten op 12,50 euro komen voor het eerste jaar en hiermee is de Mastercard direct 5 euro goedkoper dan een Visa prepaid creditcard.