Een prepaid creditcard heeft bijna alle voordelen van een gewone creditcard. U kunt er betalingen mee doen op het internet en in veel winkels, hotels en restaurants in binnen- en buitenland. Er is één belangrijk verschil tussen een standaard creditcard en een prepaid creditcard. Voordat u gebruik kunt maken van een prepaid creditcard moet u er eerst geld op storten via uw bankrekening. Er zijn veel mensen die deze wijze van creditcard gebruik prefereren, omdat het als belangrijk voordeel heeft dat u nooit rood kunt staan en dus ook nooit rente betaalt over een openstaand saldo.

Zo vraagt u een prepaid creditcard aan

Voor het aanvragen van een prepaid creditcard gelden minder strenge voorwaarden. U gaat immers geen kredietverplichting aan. Een toets bij het BKR (Bureau Kredietregistratie) in Tiel kan daarom achterwege blijven. Ook als u schulden zou hebben kunt u nog altijd een prepaid creditcard aanvragen. Wel moet u hiervoor 18 jaar of ouder zijn en in Nederland wonen. Ook moet u beschikken over een Nederlandse bankrekening om geld op de card te kunnen storten. U doet de aanvraag heel gemakkelijk online en heeft de card binnen enkele dagen al in huis. Een prepaid creditcard is meestal gratis, vergelijk de aanbieders in ieder geval zorgvuldig voordat u een card aanvraagt. Vanzelfsprekend moet u wel persoonlijke gegevens verstrekken omdat er financiële transacties met uw card gaan plaatsvinden. Ook dient uw naam op de card overeen te komen met die op uw ID-bewijs. Als u een betaling doet met de card moet u immers kunnen aantonen dat u de rechtmatige eigenaar bent.

Een prepaid creditcard gebruikt u zonder veel risico's

U kunt zelf bepalen hoeveel geld u stort op uw prepaid creditcard. U kunt desnoods alleen geld op de card zetten als u hem daadwerkelijk wilt gebruiken voor een aankoop. Zo loopt u dus nooit het risico dat de card wordt misbruikt. Als hij wordt gestolen of u verliest uw prepaid creditcard terwijl er geen saldo op staat dan heeft de vinder of een dief er niets aan. Ook kunt u nooit teveel geld uitgeven met uw creditcard, want u moet dit immers eerst overmaken. Bij een gewone creditcard heeft u te maken met een bestedingslimiet die meestal op 2.500 euro ligt. Als u dan ineens veel geld uitgeeft met de creditcard dan moet dit bedrag natuurlijk wel worden terugbetaald. Dit kan soms in termijnen maar dan betaalt u rente over de openstaande schuld. Met een prepaid creditcard loopt u dit risico niet. U kunt nooit meer uitgeven dan het saldo op de kaart. U kunt de card dus ook met een gerust hart door uw kinderen laten gebruiken. Het is in feite hetzelfde als wanneer u ze een boodschap laat doen met contant geld in uw portemonnee. Ze kunnen niet meer uitgeven dan ze bij zich hebben. Soms kan dit handig zijn als uw kind bijvoorbeeld een in app aankoop wil doen voor een spelletje of ander programma dat zij op hun smartphone of tablet spelen of gebruiken.

U bouwt geen schuld op met een prepaid creditcard

Wanneer u een prepaid creditcard gebruikt bouwt u geen schuld op. Dit in tegenstelling tot een creditcard met bestedingslimiet. Als u op zo'n card het volledige bedrag uitgeeft dat meestal op 2.500 euro ligt, dan is de rentevergoeding aanzienlijk wanneer u kiest voor gespreide betaling. Dus ook als u een laag inkomen heeft of een uitkering kunt u een prepaid creditcard aanvragen en gebruiken. In het laatste geval van het ontvangen van een uitkering krijgt u vaak geen gewone creditcard omdat het financiële risico te hoog is. Maar bij sommige webwinkels, zeker in het buitenland, kunt u alleen maar met een creditcard betalen. Wilt u hier een bestelling doen dan is een prepaid creditcard een uitkomst. Dit geldt ook als u een auto wilt huren, hiervoor is ook vaak een creditcard vereist. Let wel op: Autohuur is niet altijd mogelijk als u gebruik maakt van een prepaid card. Informeer hiernaar voordat u de huur regelt, want anders kan dit tot problemen leiden als u op uw bestemming aankomt en de auto wilt ophalen.

Zorgeloos online winkelen met uw prepaid creditcard

Met uw prepaid creditcard kunt u profiteren van alle voordelen die ook een gewone creditcard biedt. Zo heeft u bij online aankopen de garantie dat u uw geld terugkrijgt als het door u bestelde product niet wordt geleverd. Ook geldt in veel gevallen een verzekering gedurende 180 dagen voor uw aankoop tegen verlies, diefstal of beschadiging. Zo kunt u dus altijd veilig online winkelen, en loopt u minder risico dan wanneer u bijvoorbeeld met iDeal betaalt of het bedrag voor uw aankoop vooraf overmaakt. Het wordt daarom aanbevolen om online aankopen zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Soms worden hier wel kosten voor in rekening gebracht, de webwinkel is verplicht om deze extra kosten op de website te vermelden zodat je hier vooraf van op de hoogte bent. U heeft bij het doen van een online betaling altijd de CVC code nodig die op de achterzijde van uw creditcard staat. Sommige webshops maken daarnaast gebruik van een extra security check waarbij u ook nog een door uzelf ingesteld wachtwoord moet invoeren. Zo wordt de kans op misbruik zo klein mogelijk gemaakt.

De voordelen van een prepaid creditcard op een rijtje

Als u overweegt een creditcard aan te schaffen maar u wilt eigenlijk geen financieel risico lopen, kies dan voor de prepaid creditcard. Deze heeft een paar belangrijke voordelen.

  • U betaalt vaak een lage kaartbijdrage of de card is zelfs gratis
  • U houdt altijd zicht over uw uitgaven omdat u niet meer dan het saldo op de card kunt besteden
  • U kunt de card wereldwijd gebruiken voor betalingen
  • U profiteert van alle voordelen zoals aflevergarantie en verzekering van uw aankopen
  • U kunt zonder problemen een aankoop doen in andere valuta dan de euro

Met een prepaid creditcard verzekert u zichzelf van wereldwijd betaalgemak en loopt u niet of nauwelijks financiële risico's. U kunt de card van uw keuze direct online aanvragen.